Hur kommer det sig att servitriser blir så bra på ögonfransförlängning?

Vi har utbildat tjejer och killar i över 10 år nu, och det har alltid slagit mig varför vissa är som gjorda för detta yrke, medans andra har en lite längre uppförsbacke att gå. Självfallet är vi alla olika och lär oss olika snabbt, men jag har märkt någonting som har blivit lite av ett mönster.

I mitt förra liv, innan jag blev indragen i detta frans-inferno, jobbade jag som servitris.
Jag har jobbat överallt, på nattklubb, i kaféer, lunchrestaurang, stand-up klubb, a lá carte, som uthyrd servitris till bröllop, fester och herrklubbar. Jag har sett det mesta i små och stora organisationer, bittra chefer som varit alldeles för länge i sitt jobb, och naiva nybörjare som man fick lära upp från scratch.

Restaurangbranschen är en kul bransch olik någon annan. Det är svårt att komma ur den när man väl kommit in, man känner alla och det är lätt att få jobb om man är duktig. Det är kul och full fart och det händer alltid någonting. Man behöver aldrig vara uttråkad, tvärtom, det är stressfyllt och ofta får man problem med rygg, axlar och knän då man får bära tungt och arbetsförhållandena och tiderna är inte de bästa.

”Man lär sig att snabbt förstå någons omedelbara behov och vilja.”

En sak som en bra servitris/servitör är fantastisk på så är det människor. Man lär sig att lyssna, man lär sig att anpassa sig efter olika personlighetstyper. Man lär sig att snabbt förstå någons omedelbara behov och vilja.
Samtidigt så är man oerhört bra på att ha tusen bollar i luften. Man har hand om 10 bord som alla är fyllda med människor som alla behöver dig samtidigt. Du ska vara alert och kunna se vad de behöver innan de vet att de behöver det.

2009 födde jag min första son. Livet vändes upp och ner. Med en man som fortfarande jobbade som kock insåg jag att jag måste förändras. Då jag redan hade jobbat med fransförlängning på sidan av restaurangjobbet, bestämde jag under min graviditet att jag helt skulle sluta på restaurang. Jag sa upp mig från mitt dåvarande jobb och njöt av att jobba deltid med fransar tills Charlie föddes.

Sedan dess har Lashia växt otroligt och vi finns nu i Sverige och Australien.

Vi har nu utbildat hundratals tjejer och killar.

Det som slagit mig, och som jag hela tiden märker, är när vi får in en tjej som kommer från restaurangbranschen.
De är vassa, de lyssnar, och de lär sig snabbt. De är ofta också oerhört lättsamma och sköna att ha att göra med, kanske pga deras förmåga att anpassa sig efter folk och visa sin bästa sida.

Många duktiga tjejer har sedan dess gått genom våra dörrar och helvänt sitt liv. De har sagt upp sig från sina restaurangjobb sedan många många år, och har på nolltid startat salonger med personal.
Några av våra tjejer är bl.a. Jenny Bruno Finare Fransar, Johanna Moden Eyelash Design, Jessica och Ellen på Minko STHLM.
De kommer allihop från restaurangbranschen från början och har gjort en helomvändning.

Att jobba som fransstylist innebär att du måste vara duktig på samspelet mellan människor, du måste vara en bra lyssnare och förstå kundens behov, hur hon vill ha sina fransar, men hon kommer ofta till dig också för att lätta sitt hjärta och ha någon som förstår och lyssnar på henne.
Jobbet i sig är lugnt och metodiskt. Stressen du hade på restaurang är som bortblåst. Du kan bestämma dina egna arbetstider och kunderna är alltid glada.
Det tekniska som att applicera fransar och styling, lär du dig snabbt från din mentor på skolan.

Så är du i restaurangbranschen nu, och känner att det är dags att sadla om och hitta någonting nytt?
Kanske ögonfransförlängning är ett yrke för dig?

Kom till Lashia och gå en gratis prova-på-kurs för att träffa oss och känna på ifall det här skulle vara något för dig.

Mimmi Ebbersten
Lashia delägare och lärare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *