Ögonfransförlängning är nästa framtidsyrke

Ögonfransförlängningens historia

Ögonfransförlängning med singelfransar har funnits sedan början av 2000-talet. Allt startades av en manlig frisör i Japan som testade att klistra överblivna avklippta hårstrån på ögonfransar. Metoden spreds snabbt över hela världen men fortfarande är ögonfransförlängning inte känt för alla.
Ögonfransförlängning har funnits i Sverige sedan 2004-2005.

Ögonfransförlängning – olika metoder

Det finns olika metoder att förlänga ögonfransarna. Det som många tänker på är lösögonfransar – en träns som klistras ovanpå ögonlocket för att förlänga fransarna under en kväll eller liknande.

Det som alla pratar om nu är dock något som helt skiljer sig från detta. Ögonfransförlängning innebär att förlänga de egna ögonfransarna och skapa en form som passar ditt egna öga och personlighet med hjälp av olika tjocklek, längder och böjgrader.

Ögonfransförlängning med Flares

Det som var vanligast i Sverige i början av 2000-talet var att förlänga ögonfransarna med sk. ”flares”. Detta sliter otroligt på de egna ögonfransarna om de fästs med ett permanent lim avsett för singelfransar. En ”flare” är en bunt av fransar, allt ifrån 2 upp till 10 singelfransar som sitter ihop i botten. Dessa klistras ovanpå dina egna fransar.

Anledningen till att detta sliter på dina egna fransar, är för att det är omöjligt att klistra denna bunt med lösfransar på ett enda hårstrå. Sitter ögonfransarna ihopklistrade kan de ryckas ut med roten när lösfransen sedan faller av. Det förlimmade knippet är stort och tungt. Din egna frans kan inte växa fritt. Denna teknik är som tur är påväg bort. Problemet som uppstått nu är färdiglimmade volymknippen. Läs längre ned.

Semi-Permanent Ögonfransförlängning  – Singelfransar

Lösfransen fästs ovanpå den egna fransen med ett lim som håller 6-8 veckor. Det är otroligt viktigt att detta utförs av en expert, då det krävs mycket träning och fingerfärdighet för att utföra jobbet. Fransarna måste sitta separerat en och en, de får alltså inte vara ihopklistrade någonstans då det utgör en risk för att fransarna rycks ut när de växer.

Semi-Permanent Ögonfransförlängning  – Volume Lashes/Russian Volume 2D-6D

Volume Lashes, Volymfransar, Russian Volume, Tahitian Volume, Lashia Volume. Kärt barn har många namn.
Detta är en ny teknik som har funnit i Ryssland sedan ca 2010 och kom till Europa och resten av världen runt 2012-2013.
Till Sverige kom detta i slutet av 2013 – början av 2014. Detta är revolutionerande och marknaden har fullkomligt exploderat av företag som vill utföra denna teknik. Se till att du går till någon som har gått en ordentlig utbildning i detta då det även kan gå väldigt fel.

Om förlängningen är utförd korrekt får du en fransförlängning som ser ut som dina absolut perfektaste egna fransar.

Flera väldigt tunna fransar (0,05-0,07mm) fästs på en enda egen frans där knippet går ihop i botten med ytterst lite lim, sprider sedan ut sig som en vacker solfjäder i toppen. De fina knippena går omlott och skapar en böljande effekt.

Fransförlängningen håller bättre och ser fantastisk ut mycket längre än en vanlig singelförlängning.

2 thoughts on “Ögonfransförlängning är nästa framtidsyrke

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *